Jan Philip WieringaIk studeerde in 1982 af als klinisch psycholoog en specialiseerde mij daarna in Gestalttherapie en Psychosynthese.
Tijdens mijn studie nam ik kennis van zeer uiteenlopende psychologische theorieën en vormen van psychotherapie.

De existentiële psychologie en Gestalttherapie nemen een aparte positie in binnen de psychologie.

Hun visie op de mens als geheel met zijn omgeving inspireert mij. Sartre geeft dit weer in de zin: "Niet in de afzondering zullen we onszelf ontdekken, maar onderweg, in de stad, in de menigte, als ding onder de dingen, als mens onder de mensen."

Mijn fascinatie voor de existentiële psychologie en de Gestalttherapie ligt in hun open en respectvolle mensbenadering. Door de cliënt niet te reduceren tot een te begrijpen en te behandelen object maar tegemoet te treden in een altijd vernieuwende ontmoeting, blijft elke cliënt en elk gesprek verrassend en telkens weer een uitdaging.

Ik schreef diverse artikelen over de dilemma’s die we tegenkomen in de psychotherapie. Naast individuele en relatietherapie geef ik supervisie.

Registraties:
Gezondheidszorgpsycholoog: BIG-registratienummer 99051994625
Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT)
European Association for Psychotherapy (EAP), certificaat: ECP

Samenwerkingspartners:

Er zijn een aantal therapeuten waar ik nauw mee samenwerk en die werken vanuit de visie van Gestaltis. Het is mogelijk om naar hen doorverwezen te worden.